Dolanan Montor Othok-othok

1907dolanan

Bocah pancen seneng dolanan kang bisa nyuwara banter. Tambah banter suwarane, malah tambah seneng. Sompring saka wit pring kang tipis lan wus diresiki glugute bisa dadi dolanan, yaiku nalika sompring diselipake ing ban mburi sepedha. Banjur sompring kasebut bakalan muni nalika kena ruji ban mburi. Mula para wongtuwa akeh sing nesu amarga dolanan kasebut marai kuping lara.

Dolanan liyane kang uga nyuwara yakuwi montor othok-othok. Dolanan kasebut dijenengi othok-othok amarga suwarane kaya ngono kuwi. Carane gawe dolanan kasebut yaiku ubarampene kang arupa pring diresiki dhisik. Saliyane kuwi, sandhal karet sing wus ora kanggodibentuk bundher kanggo roda utawa ban montor othok- othok. Aja lali golek kaleng  susu sing wus ora kanggo, potongan gembreng lan karet tilas ban njero sepedha motor.

Carane gawe yaiku pring kang dawane 1 meter disigar dadi loro ing salah sijine pucuk. Sabanjure kuwi ing saben pucuk diwenehi pring kanggo as roda. Dene roda saka wekas sandal karet dibolong ing tengah. As rodha diwenehi gembreng ing tengahe, carane kayu kanggo as disigar ing tengahe, banjur gembreng kasebut dislempitake ing sigaran kuwi. As roda kui dilebokake ing pucuk kayu kang wus ana.

Sabanjure, trempolong wekas susu ditali ing dhuwur as rodha kang wus dipasang sakdurunge. Ing antarane trempolong lan as rodha kang wus ana gembreng mau, diwenehi potongan wekas ban njero sepedha motor kang wus ditali. Ing tali kui uga wus diwenehi kayu. Wus rampung. Carane yaiku rodha yen wus mlaku, gembreng ing as rodha bakal kena kayu kang wus ditali ing karet. Kayu kasebut bakal nuthuk trempolong. Tambah banter olehe nglakokake montor kuwi sansaya tambah banter unine othok- othok.

Editor: | dalam: Jagad Jawa |
Iklan Baris
  • promo honda beat

    PROMO DEALER RESMI HONDA, Beat Cukup Dengan DP 150ribu Angsuran 590×35 Hubungi. 08157974425, 087700670088…

  • Tanah dijual di donolayan

    Tanah SHM L166m2,Hubungi:195juta,Jl Palagan,Donolayan,Pasar Rejodani Keutara/Tanah dijalan Kaliurang L90m2…

  • Dijual tanah Sonopakis Kasihan

    Dijual Tanah SHM LT385m2 LD20m2. Lokasi Sonopakis-kasihan 100m dari Kampus PGRI Bagus Untuk Investasi, Mobil M…

  • promo nissan

    Nissan uang muka 11jutaan,proses cepat.Cash&kredit,bonus menarik.Boni:081329355070 SMS OK. BB:53E56D3E…

  • butuh karyawan spbu

    Butuh karyawan/karyawati smp-D3 SPBU jogja/bantul/wates/magelang/purworejo jujur disiplin tanggungjawab 089693…

  • Ahli sumur bor

    Ahli Sumur Bor/Gali/Servis Pompa/ Sedot WC/Saluran Buntu. P Wen 085102579319 Blawong 081392030059 Ring Road Ut…

  • Pupsa Ayu Salon

    PUSPA AYU SALON, Buka 9-20WIB Muda,Ramah,Oki,mayang,Dina,Tia,Sisca,Tiara,Dewi. Fasilitas Air Hangat,AC,Bath Up…

  • Ahli sumur/kuras/ sedot WC

    AHLI SUMUR/ SEDOT WC, SUKADI, NGLIPAR, HUBUNGI. 081 804 060 050…

  • Grand opening Sakura Salon

    Grand opening SAKURA rest your body & soul jalan palagan km 7,8 utara hotel HYATT teraphys profesional se…

  • bantu cari dan jual property

    Anda Sedang Cari /Jual Property? Kami Siap Bantu!! Sedia Segala Jenis Property Baru/Bekas Mulai 100juta Hubung…



Iklan Baris
  • RUMAH DIKONTRAKKAN

    Rumah Dikontrakkan,LT 254M2,LB 225M2,7Kmr,3K Mandi, Garasi, Jl.Kencur No.48, Rt 03/11, Kagokan, Pajang, Laweya…

Menarik Juga »